Sandstränder, Bauhausarkitektur och antik historia är bara några av de faktorer som gör Israels Vita Stad till ett hett resmål.

Staden har sina sandstränder och ett brett utbud av kulinariska läckerheter, och Tel Aviv-borna vet redan att de lever i en av världens bästa städer. Men nu har det blivit officiellt fastslaget: förra veckan utnämnde affärstidningen Forbes den Vita Staden till världens näst hetaste resmål, efter Los Angeles. Även Macau, Nashville och Okinawa finns med på listan.

Tel Aviv är enligt artikeln ’antik historia som möter den moderna tillvaron … vid Medelhavets kust’.

Magasinet nämner Jaffas Setai Hotel, ett lyxhotell som under den Ottomanska eran tjänade som polisstation. Det uppges vara det perfekta hotellet för dem som söker upplevelsen av hur gammalt-möter-modernt.

Artikeln nämner också Tel Avivs unika, UNESCO-listade, Bauhausarkitektur som ett skäl för besök.

Yuval Rotem vid Israels UD välkomnar Forbes lovord, och fortsätter: ’Nästa år bjuder vi in alla att besöka denna fantastiska stad och vårt underbara land’.

Detta är inte första gången som Forbes uppmuntrar sina läsare att besöka Tel Aviv. Så sent som i maj hade man en artikel som listade de fem bästa anledningarna att resa till Tel Aviv.

Jewish News Syndicate

Publicerad på hemsidan 17 december 2019 (och har även publicerats av Israel Hayom)

Fler artiklar