Tel Aviv Pride är en veckolång serie av festligheter i Tel Aviv som firar Israels LGBT+ -community, detta årligt återkommande event äger rum andra veckan i juni, som en del av den internationella Gay Pride Month. En av de stora händelserna under veckan är Tel Aviv Pride Paraden som lockar över 200 000 besökare årligen.

Första gången Tel Aviv Pride Paraden ägde rum var 1993. Den första händelsen som många anser var den första "Pride" -händelsen ägde rum i Israel som en protest redan 1979 på Rabin Square. I dag är Tel Aviv en av Mellanösterns mest dynamiska städer med ett rikt nöjesliv och vidsträckta stränder mitt i staden. Paraden har utvecklats genom åren och gått från att vara en politisk demonstration till att idag vara en folkfest med underhållning för alla. Under de senaste åren har paraden framförallt kännetecknats av inkludering, Tel Avivs rykte om att vara en av världens mest gayvänliga destinationer gör sitt till. Gradvis har paraden blivit mindre politisk mycket på grund av dess omfattning och mångfalden hos deltagarna.

Årets Tel Aviv Pride Parad börjar vid Meir Park, fortsätter längs Bugrashov Street, Ben Yehuda Street och Ben Gurion Boulevard, och kulminerar slutligen i en stor fest i Charles Clore Park vid strandpromenaden. Paraden är en av de största i världen och lockar årligen över 200 000 deltagare. Cirka 30 000 av dem är utländska turister som besöker Tel Aviv under Pride veckan för att ta del av festligheterna. Tel Aviv var den första platsen i Israel där "gay" -evenemang organiserades och det är också den första staden i Israel som anordnat en gay pride parad.

Självklart är Prideveckan inte den enda veckan när gaylivet är stort i Tel Aviv - staden har en stor homosexuell befolkning och är populärt bland besökare under hela året. Kolla in gay Tel Aviv för nybörjare för mer information , där hittar du även alla Tel Aviv Pride Events under veckan.

Israeliska statens turistbyrå
Pressmeddelande publicerat 10 juni 2019

Fler artiklar