En resa till Negevöknen erbjuder så mycket mer än bara de storslagna vyer och stillsamma omgivningar man lätt kommer att tänka på när man hör ordet öken. Negev bjuder på vacker natur, lugn och fantastiska platser, vilket ökenresenären vill åt, men regionen är även otroligt spännande, uppdaterad och fullproppad med aktiviteter och äventyr och erbjuder dessutom all den bekvämlighet som en modern semesterupplevelse kräver.

Negevöknen har ett stort utbud av boendealternativ som erbjuder mycket mer än bara en plats att bo och övernatta. Den typ av boende du väljer erbjuder dig möjligheten att bekanta dig med Negevs obestridda pärla – dess lokalbefolkning. Allt från kibbutz-invånarna till småbönder och det lokala beduinfolket visar att människorna i Negev är varma, gästvänliga och alltid redo att hjälpa till.

Här är bara några exempel på Negevs gästvänlighet:

Hotell - Negev har många olika hotellalternativ, allt från budgethotell till 5-stjärniga prisbelönta internationella lyxhotell där du kan koppla av med stil under din ökensemester.

Vandrarhem – ett prisvärt boende som främst riktar sig till unga resenärer. Här njuter många turister av möjligheten att träffa och lära känna likasinnade resenärer från hela världen och spendera kvällarna åt att umgås, vilket ofta ger vänner för livet.

Zimmers – detta är Israels version av Bed and Breakfast, vanligtvis åtskilt från ägarens eget hem. De ligger oftast mer avskilt och ger ett mysigt boende, lämpligt för resenärer som vill ha en romantisk och lugn miljö.

Beduintält – ett absolut Negev-måste. Denna helt unika och genuina form av gästfrihet välkomnar dig till det inhemska beduinsamhällets sätt att leva och ger en enastående chans att ta del av beduinernas traditioner i en naturlig miljö – rekommenderas starkt.

Khan boenden – återigen unikt för Negev. De populära khanerna är i själva verket stora utomhuskomplex som erbjuder hyddor och gemensamma sovutrymmen såväl som grundläggande faciliteter. Då khaner ofta är enklare och en mer rustik form av boende är detta ett utmärkt sätt att uppleva den avslappnade atmosfären i området, lära känna andra resenärer och lokalbefolkningen samt känna sig som en del av öknens naturliga omgivningar.

Lantgårdar – en mer nyligen utvecklad form av boende. Detta innebär gästrum på pittoreska, avlägsna familjeägda lantgårdar över hela Negev. Kombinationen av stillsamma omgivningar och hemmets bekvämligheter gör att lantgårdarna erbjuder avskildhet, fantastiska vyer och ett autentiskt sätt att uppleva Negevs underbara ökenatmosfär.

Kibbutz - en utpräglat israelisk form av kollektiva bosättningar. Att bo på kibbutz innebär ett bra och prisvärt boende. Den verkliga lockelsen med kibbutz är dock tveklöst den speciella atmosfären, gemenskapen och invånarnas varma, inbjudande och gästvänliga anda som garanterar en minnesvärd upplevelse.

Israeliska statens turistbyrå

Ur pressmeddelande publicerat 22 februari 2018

https://new.goisrael.com/

Fler artiklar