Alla vill vi det bästa för våra barn och kanske särskilt att bo på en barnvänlig plats. Enligt en ny undersökning är Israel ett av de bästa länderna i världen för barn att växa upp i.
 
Undersökningen som är gjord av InterNations, ett av världens största nätverk för expats (personer som jobbar och bor utomlands), rangerar Israel som nummer tre av 19 länder vad gäller länder som är bra att bilda familj i. Nummer ett på listan är Finland följd av tvåan Tjeckien. Efter Israel på tredje plats kommer Österrike och Sverige. Andra länder som också är med på listan är Norge, Australien, Taiwan, Belgien, Tyskland, Frankrike, Polen, Nederländerna, Luxembourg, Sydafrika, Singapore, Filippinerna, Mexico och Sydkorea. Länder som Storbritannien och USA återfinns inte bland topp 19 på InterNations lista.
 
Vad är det då som undersökts? InterNations hade 43 olika parametrar med i sin undersökning där varje område kunde få ett resultat på mellan 1-7. Expats fick sedan svarar på frågor om barnomsorg, utbildning, hälsa och säkerhet. Varje land hade minst 31 personer som deltog i undersökningen.
 
Årets resultat innebär att Israel hoppar upp en placering på listan. 81% of expats i Israel var nöjda med barnomsorgen och vad gäller utbildningsmöjligheter fick Israel hela 84%. Mycket goda siffror för det lilla landet i Mellanöstern.
 
Läs mer på NoCamels
 
Israel idag 

Publicerad på ambassadbloggen 21 februari 2017

Fler artiklar