Israel rankas som världens tredje mest stabila ekonomi 2016
Israel rankades som världens tredje mest stabila ekonomi 2016 enligt den ansedda finansorganisationen Bloomberg. Israel har rekordlåg arbetslöshet, stark valuta, hög reserv av utländsk valuta, låg inflation, stark tillväxt och låg skuldsättningsgrad jämfört med flertalet andra utvecklade ekonomier. Hong Kong hamnade på första plats medan Sydkorea rankades nummer två. Andra länder som hamnade på topp tio-listan är Danmark, Taiwan, Island, Japan, Schweiz, Singapore och Thailand. Med undantag av Thailand så är det utvecklade ekonomier som dominerar toppen. De minst stabila ekonomierna var Kroatien, Columbia, Uruguay, Brasilien, Grekland, Spanien, Ukraina, Sydafrika och Venezuela.

Tel Aviv en av världens grönaste städer
Tel Aviv rankas som världens sjunde grönaste stad enligt en rapport som presenterades av forskare vid MIT i samarbete med World Economic Forum. På första plats hamnade den kanadensiska staden Vancouver. Den amerikanska staden Sacramento rankas nummer två, Geneve i Schweiz som nummer tre, efterföljt av Seattle och Toronto. Tel Aviv rankas högt i kraft av att staden har 260 000 träd på 52 kvadratkilometer. Under det senaste decenniet har antalet träd fördubblats i Tel Aviv som har i genomsnitt 5000 träd per kvadratkilometer vilket bidrar till en hög livskvalitet.

Apples näst största R&D ligger i Herzliya
Drygt 1000 ingenjörer arbetar i Apples R&D kontor i den israeliska staden Herzliya utanför Tel Aviv. Mycket av företagets mest avancerade teknologier har utvecklats i Israel och det är därför inte förvånande att Apples näst största forskningslabb finns i den judisk staten. Apple har under årens lopp köpt upp olika israeliska startups och israeliska forskare sägs ha arbetat med att utveckla spetsteknologier för iPhone 8. Israel är idag ett av världens ledande teknologiska centrum med fler startup än något annat ställe utanför Silicon Valley.

Artiklarna om Israels ekonomi, Tel Aviv samt Apple är tidigare publicerade i nyhetsbrevet Från den Ljusa sidan

Fler artiklar