Faith Goldie, journalist från Kanada, publicerade nyligen en rapport vilken du kan ta del av ett utdrag från nedan:

Vi har varit här i Israel de senaste dagarna och sett en hel del. Ärligt talat, resan har slagit stora hål på myter. Jag har kommit hit med ett öppet sinne, att höra från alla. Vi har hört en hel del olika åsikter. Vi har talat med palestinierna, talat med företag som utför opinionsundersökningar, talat med israeliska ledamöter i Knesset, talat med journalister, talat med höger, vänster, pro-palestiner, pro-Israel, 2-statslösning, 1-statslösning. H-e, det finns ingen lösning.

Låt mig berätta om några av de saker som vi upptäckte. Säkerhetsmuren är inte en mur! Den är ett gigantiskt staket, endast 5% av den består av mur. Vi fann att palestinierna faktiskt fritt kan komma in i Israel, så länge de inte bär på rörbomber eller explosiva västar. De går igenom en säkerhetsprocedur som liknar den på flygplatserna. Vet du vem som inte kan gå åt det andra hållet? Det är faktiskt judar, israeler. De kan inte gå in i zon A. De kan inte gå in på palestinskt område eftersom det är stor risk att de kommer att dö om de gör det.

Jag är kristen och ville verkligen se Betlehem där min herre och frälsare var född. Kan inte det eftersom det finns en gigantisk minaret där nu och med affischer överallt med självmordsbombare i det palestinskt kontrollerade Betlehem. Jag bör nämna också att bakom mig finns det ett israeliskt militärsjukhus där de behandlar en hel del syrier. De behandlar syriska flickor och kvinnor från åldern 8-80 som har blivit brutalt våldtagna av Islamiska staten.

Jag kom hit i tron på en 2-statslösning, men nu är jag vid en punkt där jag ärligt talat inte längre gör det. Jag tror på en 1-statslösning. Jag tror bara att denna lilla markbit som passar in i en av de minsta staterna som New Jersey kan förbli fri är om israeler har kontroll över den. För jag är orolig över att om du tillåter att Västbankens terror-PLO eller Hamas kontrollera det så kommer det att se ut som bakom mig (i princip ödsligt område, reds anm.). Detta är mina reflektioner så långt från besöket här.

*****

Stoppa Bojkotts tillägg till rapporten: Den minaret som journalisten hänvisar till är lokaliserad framför Födelsekyrkan i Betlehem och är som alla andra minareter utrustad med kraftiga högtalare, vilka orsakar mycket oväsen flera gånger från tidig morgon till kväll. Att bygga en moské i praktiken intill en av de mest viktiga kristna platserna världen över handlar enbart om respektlöshet och häva sig. Oväsendet från högtalarna i sig är hälsovådligt och till och med i vissa muslimska länder råder det restriktioner om hur högtalare får användas. Journalisten tappade med ord lusten att besöka Födelsekyrkan p.g.a. moskén som ligger framför och inte minst av alla affischer som hyllar självmordsbombare.

YouTube: Christian Journalist Myth-Busting Report on the Truth in Israel


Publicerad av Stoppa Bojkott på egna hemsidan 23 mars 2017

Fler artiklar