Nedantill är ett kort utdrag av vad palestinsk press skriver efter Mahmoud Abbas uttalande den 16:e augusti där han förkunnade att Israel ”har utfört 50 Förintelser”.

Ledare i Palestinska myndighetens officiella dagstidning: "President Mahmoud Abbas – han är inte rädd för att säga sanningen... Sanningen är smärtsam, och den frenetiska, sionistiska, rasistiska hetskampanjen mot president Mahmoud Abbas bevisar detta."
[Al-Hayat Al-Jadida, 21 augusti 2022]

"Tyskland har bevisat att det är en wellpappsstat, fången och förslavad till den sionistiska rörelsen [genom] svaren från Tysklands förbundskansler [Olaf] Scholz, hans administration och dess politiska partier jämfört med det modiga och kloka palestinska ställningstagandet av palestinska presidenten och ledaren Mahmoud Abbas.”
[ Al-Hayat Al-Jadida, 22 augusti 2022]

Generalsekreterare för [Palestinska] folkpartiet och PLO:s verkställande kommittémedlem Bassam Al-Salehi:
"Abbas uttalanden i Tyskland, enligt vilka Israel har begått och fortfarande begår oupphörliga 'Förintelser' mot det palestinska folket, är förkroppsligandet av sanning... President Abbas uttalanden speglar alla palestiniernas ståndpunkt.”
[Ma'an, oberoende palestinsk nyhetsbyrå, 17 augusti 2022]

Medlem i det palestinska nationella rådet ( PLO:s lagstiftande organ) Dr. Muhammad Ayyash:
"Abbas uttalanden i Tyskland är sanningen... det finns ingen vaghet i dem, och ... de återspeglar [ståndpunkten för] alla palestinier."
[Ma'an, oberoende palestinsk nyhetsbyrå, 17 augusti 2022]

Abbas representant till de palestinska gemenskaperna i Europa Mahmoud Ayyash:
"Abbas uttalanden i Tyskland, enligt vilka Israel begår ständiga"Förintelser" mot det palestinska folket, är förkroppsligandet av sanningen."
[Ma'an, oberoende palestinsk nyhetsbyrå, 17 augusti 2022]

Biträdande chef för det palestinska journalistsyndikatet Dr. Tahsin Al-Astal: "Tyskarna och världen... känner fortfarande smärta över den nazistiska Förintelsen, och därför måste de känna samma smärta över den pågående Förintelsen mot det palestinska folket."
[Officiell PA-dagstidning Al-Hayat Al-Jadida, 20 augusti 2022]

Omar Hilmi Al-Ghoul, regelbunden krönikör för officiell PA-dagstidning:
"Några av de största vapnen i kriget mot sanningen, och de som producerar falska berättelser, fabricerar nyheter och vänder upp och ner på fakta, är den sionistiska mediemaskinen och Västerländska medier... ett galet angrepp på [PA] president Mahmoud Abbas, som sa sanningen... ett genomskinligt angrepp av skurkar och mobbare i sionistisk media och deras tyska och amerikanska partner och deras gelikar."
[Officiell PA-dagstidning Al-Hayat Al-Jadida, 18 augusti 2022]

Fatahs sekreterare, för deras avdelning i Ramallah, Muwaffaq Sahwil:
"De församlade kom för att betona att allt som presidenten sa i sitt tal, sina uttalanden och hans positioner representerar vårt palestinska folk."
[Officiell PA-dagstidning Al-Hayat Al-Jadida, 19 augusti 2022]

Tidigare PA-ambassadör i Grekland Marwan Emile Tubasi:
"De förnekar den sionistiska rörelsens brott, som inte var mindre avskyvärda än nazisternas brott, som vi naturligtvis fördömer. De agerar som om de glömmer bort den sionistiska rörelsens ansvar [för Förintelsen], genom att den konspirerade med nazisterna i den där historiska skurkakten, som inte bara riktades mot de fattiga judarna för att tvinga dem att migrera till Palestina som bosättare.”
[Officiell PA-dagstidning Al-Hayat Al-Jadida, 22 augusti 2022]

Fatahs informationskontor för mobiliserings- och organisationskommissionen:
"Ärade president, du har sanningen och den som har sanningen är stark, fortsätt med Allahs välsignelse med ett stillsamt hjärta, du är detta hemlands stolthet, och vi är alla bakom dig."
[Facebooksida för Fatah Commission of Information and Culture, 18 augusti 2022]

Fler artiklar